آمار سایت

مندرجات : 721
تعداد نمایش مندرجات : 8811138
بازديدکنندگان : 7102296

قسمتهای سایت

مقالات شما
خواندنیها

عضویت در خبرنامه

مقاله های ارسالی

خواص كلم بروكلي
برنامه پنجم: مسائل و روابط جنسی در نوجوانان و جوانان (3)
برنامه چهارم: مسائل و روابط جنسی در نوجوانان و جوانان (2)
برنامه سوم: مسائل و روابط جنسی در نوجوانان و جوانان (۱)
ايران نا امن ترين راه های جهان را دارد
هشدار در مورد تغییر وضعیت آب و هوایی زمین
مناطق تاريخی مين گذاری شده در شهرهای مرزی ايران
چرا غذاهای مملو از پروتئين سيرکننده است؟
بازار پررونق و بدون نظارت حيوانات در ايران
بيابانهای ايران گسترش می يابد
متن کامل کنوانسيون حفاظت از محيط زيست دريای خزر
راه‌آهن؛ سد راه جهاني شدن نقش رستم
خواب کامل به تقويت حافظه کمک ميکند
آغاز سال تحصیلی جدید؛ برخی سوالات و نگرانی ها
هر ساعت يک شهروند تهرانی در آلودگی هوا مرده است
بحران بهداشت و آموزش جوانان را تهديد می کند
مرگ ده ها هزار چنار در خيابان ولی عصر تهران
قطع چند هزار درخت در پارک جنگلی لويزان...
افزايش آمار سکته و بيماری های قلبی در ميان جوانان
بررسی نقش اسلام در مبارزه علیه ایدز
"ناتوان کسی است که تواناييهای يک معلول را نمی فهمد"
زنگ های خطرعلیه فراگیری ایدز در ایران
جوش غرور تنها مشکل سلامتی نوجوانان نيست
آب چقدرمي ارزد؟
هشدار در مورد تغيير اب و هواي زمين
اب چقدر مي ارزد
اعتياد
ماهيان خاويار
چشم انداز: سیارۀ آبی: بحران اقیانوسها
محيط زيست وسلامتي كودكان
ایران اولین مصرف کننده مواد مخدر جهان
جوش غرور تنها مشکل سلامتی نوجوانان نيست
بالا رفتن از پلکان احتمالا طول عمر را افزایش می دهد
هنگام خستگی تصمیم نگیرید
روشهای غلبه بر بی حوصلگی، دلزدگی و تنوع طلبی
آرايش زياد خانم‌ها يک بحران جهاني است!
این هشت غذا را به خاطر بسپارید
20توصيه ي پزشكي(1)
20توصيه ي پزشكي(2)
بيست توصيه ي پزشكي(3)
اثرات مفيد خنده برسلامت
آخرين اخبار درباره سرطان از بيمارستان جان هاپکينز
آنفولانزا
ارتباط میان مصرف ماهی در دوران بارداری و مهارتهای گفتاری کودکان
قابل توجه خانم های باردار؛اسید فولیک مصرف کنید
سیب میوه ای معجزه اسا برای خانم های باردار
بهار سر آغاز آلرژي فصلي
فوايد خنده براي سلامت
ارتباط مصرف زیاد گوشت با قاعدگی زود‌هنگام
برنج سفید خطر دیابت را افزایش می دهد

مطالب خواندنی از منابع دیگر

مناطق تاريخی مين گذاری شده در شهرهای مرزی ايران چاپ پست الكترونيكي
نوشته شده توسط BBCPERSIAN.COM   
پنجشنبه, 11 آبان 1385 17:58
تعداد بازدید :5835

جمعه 20 اکتبر 2006 - 28 مهر 1385 - آرش بهمنش - خبرنگار در تهران - BBCPERSIAN.COM

"چهار سال پيش تحقيقات خود را برای پيدا کردن نشانه های اولين سکونت بشر بعد از دوره غار نشينی، متوقف کرديم. اين تحقيقات گرچه می توانست بخش های تاريکی از زندگی بشر را روشن کند، اما جان محققين، از تحقيقات باستان شناسی مهم تر بود. وقتی فهميديم منطقه مورد نظر ما هنوز از مين پاکسازی نشده است، کار را شروع نکرده، رها کرديم."

عباس عليزاده، باستان شناس ايرانی عضو دانشگاه شيکاگو، با گفتن اين مطالب،‌ پای مين ها را که روزانه جان دو نفر را در ايران می گيرند، به مناطق تاريخی می کشاند.

"مهدی رهبر" باستان شناسی که حدود سه سال پيش در منطقه ايوان کرخه خوزستان به فعاليت مشغول بود نيز تحقيقات خود بر روی تنها سکونتگاه شهری به جا مانده از دوره ساسانی را به همين دليل رها کرده است: "در منطقه مشغول فعاليت بوديم که ناگهان صدای مهيبی برخاست".

"صدای انفجار مين بود که در اثر برخورد با جسمی منفجر شده بود. در اثر اين اتفاق، آسيبی به کسی نرسيد، ‌اما فعاليت باستان شناسی در آن محوطه که از اهميت خاصی برای ما برخوردار بود، ناتمام رها شد."

مين ها و انسان ها

طبق آمار رسمی منتشر شده در ايران، حدود ۱۶ ميليون مين در سطح استان های مرزی ايران وجود دارد که روزانه جان ۲ نفر را می گيرند. تاکنون آمار دقيقی از ميزان تلفات ناشی از مين های به جا مانده از جنگ ايران و عراق منتشر نشده است، اما اطلاعات همه کارشناسان و مسئولان تاييد می کنند که آذربايجان غربی، کردستان، ايلام،‌ کرمانشاه و خوزستان، در معرض خطر انفجار مين های باقيمانده از بيست سال پيش اند.

عضو يکی از انجمن های محلی کردستان که نخواست نامش فاش شود، در مورد وجود مين در شهرهای مرزی ايران می گويد: "در استان های مرزی، و حتی در شهرهای مرکزی تر هم مين ها‌ هنوز وجود دارند. در برخی از مناطق مانند سنندج و کرمانشاه، نيروهای سپاهی،‌ خانه های مسکونی يا مراکز دولتی را به مقر خود تبديل و برای جلوگيری از نفوذ دشمن،‌ اقدام به مين گذاری در آن منطقه می کردند. بعد از عقب راندن نيروهای عراقی نيز،‌ اين مناطق بدون پاکسازی و حتی نشانه گذاری رها شده اند. اين موضوع هر دو دقيقه يک بار به يکی از ساکنان محلی آسيب می زند".

يکی از مسئولان پاکسازی ارتش ايران، درباره علت کندی روند پاکسازی و پاک نشدن بسياری از مناطق مسکونی از مين ها، می گويد:"گذشت زمان، شرايط جوی مانند باران و برف، عبور انواع حيوانات و وسايل نقليه از منطقه و مهمتر از همه، نبود نقشه مناطق مين گذاری شده از سوی نيروهای عراقی، عواملی هستند که باعث می شوند روند پاکسازی با کندی دنبال شود".

در حال حاضر نيروهای ارتش و سپاه، در قالب نيروهای مشترک، به دستور فرمانداری ها و استانداری های مناطق مختلف، اقدام به عمليات پاکسازی می کنند.

لابلای خشت های باستانی

"بيان پيرانی"، کارشناس و باستان شناس اداره کل ميراث فرهنگی و گردشگری استان ايلام، درباره تهديد آثار اين منطقه از سوی مين های منفجر نشده می گويد: "مين های به جا مانده از جنگ، در مناطق صالح آباد، مهران و دهلران، تهديدی برای آثار تاريخی اين محدوده محسوب نمی شوند. مناطق مين گذاری شده در اين شهرها و اطراف آن ها، توسط ارتش و سپاه حفاظت می شوند و مين ها در محدوده آثار تاريخی قرار ندارند."

اما عباس عليزاده،‌ باستان شناس ايرانی عضو موسسه شرق شناسی دانشگاه شيگاگو، از انجام نشدن يکی از مهمترين اقدامات باستان شناسی در منطقه چغا آهوان، نزديک به شهر مرزی مهران، خبر می دهد.

مسئولان ميراث فرهنگی و گردشگری کرمانشاه هم گرچه علاقه ندارند به صورت آشکار به وجود مين در منطقه اشاره کنند، اما در لابلای اعلام خبر کندی پيشرفت عمليات نقشه برداری از آثار تاريخی استان، به مين روبی نشدن شهرهای مرزی اشاره می کنند.

اسدالله بيرانوند، رييس سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری استان کرمانشاه، سال گذشته از پيشرفت ۸۰ درصدی عمليات شناسايی و بررسی آثار تاريخی استان کرمانشاه از سال ۱۳۸۱ تا کنون خبر داد. در همين حال، معاون پژوهشی اين سازمان، درباره علت اين کندی اجرای اين برنامه، از پاسخگو نبودن فرمانداری در زمينه مين روبی مناطق می گويد: "در سرپل ذهاب و قصر شيرين به دليل وجود مين های خنثی نشده، عمليات بررسی و شناسايی آثار تاريخی متوقف ماند. ما از فرمانداری درخواست کرديم تا تمامی مناطقی که مين گذاری شده است را به ما معرفی کنند تا بر اساس آن، شناسايی آثار تاريخی برای ما امکان پذير شود. اما هنوز پاسخی برای درخواست خود نيافته ايم".

از طرف ديگر فرماندار قصر شيرين معتقد است: "کارشناسان سازمان ميراث فرهنگی بايد محدوده ای را که برای عمليات بررسی و شناسايی مورد استفاده قرار می دهند مشخص کنند تا پاکسازی آن محوطه در اولويت فعاليت های ارتش قرار گيرد".

توافق بر سر هيچ

مشکل ديگر مديران و کارشناسان ميراث فرهنگی و گردشگری، نحوه پاکسازی محوطه های مين گذاری شده است.

آنچه مسلم است اين که مين ها در محوطه های تاريخی هم وجود دارند و نه تنها شناسايی و تحقيق در آن ها امکان پذير نيست که حفاظت از آن ها هم با مشکل مواجه است.

اما مديران ميراث فرهنگی، با نوع مين روبی مرسوم در ميان نيروهای نظامی نيز مشکل دارند.

رييس پژوهشکده باستان شناسی در زمان مديريت سيد محمد بهشتی بر سازمان ميراث فرهنگی، طی نامه ای که حدود دو سال پيش ارسال شده بود، از رييس سازمان خواسته بود تا با تشکيل کارگاه های تخصصی،‌ راهی را برای مين روبی کم خطر محوطه های تاريخی بيابند.

پاسخ بهشتی، همان بود که سال بعد، فرماندار کرمانشاه به مسئولان محلی داد: "تعيين محدوده دقيق محوطه ها، اعلام نياز برای پاکسازی و نظارت بر اجرا"، وی در اين پاسخ تصريح کرد:"در طرح پاکسازی مناطق تاريخی مين گذاری شده، ابتدا بايد موقعيت جغرافيايی اين مناطق،‌ سپس عرصه و حريم آن ها مشخص شود. پس از آن، وجود مين در اين مناطق اثبات شود. از اين مرحله به بعد است که می توان درباره طرح های کم خطر مين روبی در مناطق تاريخی صحبت کرد".

سرهنگ عليرضا کيان طاهری، مدير پاکسازی نيروی زمينی ارتش ايران، در مورد نحوه پاکسازی مطمئن و مطابق استانداردهای بين المللی می گويد:"در پاکسازی سنتی يا دستی، ما تنها ۹۵ درصد اطمينان خواهيم داشت که اين محوطه ها ديگر آلوده به مين نيستند. در صورتی که استاندارد مين روبی در دنيا، ‌حصول اطمينان تا ۹۹.۴ % است. برای اين کار نيز از روش های مکانيکی،‌ مانند مين کوبی با ماشين آلات سنگين استفاده می شود".

به عقيده اين فرمانده نظامی،‌ يا بايد از آثار تاريخی مان چشم بپوشيم و با اطمينان به مين کوبی بپردازيم يا از دستيابی به اطمينان کامل دست بکشيم و آثارمان را حفظ کنيم.

نظامی های باستان شناس

اما سرهنگ کيان طاهری، ‌راه حل سومی هم دارد: "روشی که ما پيشنهاد می کنيم، همراه کردن گروهی از متخصصان مين روبی در کنار گروه باستان شناس در اين مناطق است. در اين صورت، هنگام برخورد با مين،‌ بلافاصله گروه مين روبی وارد عمل می شود. همچنين اين گروه نحوه برخورد با آثار تاريخی را فرامی گيرد تا در صورت مشاهده اين آثار،‌ آسيبی به آن ها وارد نشود. گروه باستان شناس هم با مين روبی آشنا می شوند تا بتوانند بدون کوچکترين آسيبی به فعاليت بپردازند".

بعد از تغيير مديريت کلان سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری و به دنبال آن تغيير مديريت پژوهشکده باستان شناسی، موضوع مين روبی در مناطق تاريخی، دوباره روی ميز مديريت آمده است.

در همين رابطه "حسن فاضلی نشلی" رييس پژوهشکده سازمان ميراث فرهنگی و گردشگری می گويد:" از مديران ميراث فرهنگی استان های مرزی خواسته ام تا اقدامات صورت گرفته در زمينه مناطق باستانی مين گذاری شده را اعلام کنند تا به اين وسيله بتوان برای رفع مشکل اين مناطق اقدام کرد‌".

"به نام پدر"، آخرين ساخته ابراهيم حاتمی کيا، فيلمساز حوزه جنگ نيز به موضوع مين در منطقه ای تاريخی می پردازد. در اين فيلم، که اخيرا بر روی پرده سينماهای ايران آمده بود، دختر مردی که خود تپه ای را در زمان جنگ مين گذاری کرده بود، حدود بيست سال پس از آن، پایش را روی يکی از همان مين ها از دست می دهد. اتفاقی که به عقيده افراد محلی، روزانه در شهرهای مرزی ايران تکرار می شود.

 

منبع

 

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 

اعلانات

1-آدرس سایت: http://www.javanim.org 

 

همچنين خود جوانان عزيز بايد در پرورش و اصلاح مفاهيمي كه به نظرشان ناقص يا نادرست است اقدام كنند؛ البته با رعايت ادب و احترام نسبت به نويسنده يا هر فرد يا گروه ديگري؛ تا انشاء الله مطالبي كه مطرح مي شود آموزنده و مفيد باشد

2-ارسال عكس: دوستان عزيز مي توانندعكس هاي مناسب اين سايت را ازطريق ايميل زيربراي ما ارسال نمايند.عكس ها توسط خودشما تهيه شده باشد:

lover.loyal@gmail.com

3-مقالات وخواندني هاي مناسب رااز طريق «ارسال نوشته هاي شما» براي ما ارسال نماييد.درج يك خواندني از منبعي ديگر در اين سايت به معناي تأييد صحت آن مطلب يا تأييد منبع آن نيست؛ بلكه هدف، صرفاً توجه به مواردي است كه ممكن است وجود داشته باشد و استمداد از افكار و ايده هاي جوانان در جهت رفع مشكلات احتمالي و استفاده از امكانات و موقعيت هاي مثبت اجتماعي

 

4- لطفاً مقالات و مطالب خواندنی خود را که مناسب این سایت می دانید از طریق گزینه ی ارسال مطالب فوق برای ما ارسال دارید تا در سایت منتشر گردد و مورد استفاده ی همه ی کاربران قرار گیرد. 

5-مطالب جوانیم و نظرات و دیدگاه های دوستان را از طریق صفحه ی فیس بوک جوانیم با آدرس زیر دنبال نمایید:

facebook.com/javanim 

oruspu numarasi canli sohbet numaralari sohbet hatlari telefonda sohbet telefonda sex sohbet numaralari arac muayene dava sorgulama trafik ceza sorgulama isimden numara sorgulama bilinmeyen numaralar