شادی وصلح چاپ
نوشته شده توسط نغمه   
جمعه, 26 شهریور 1389 13:46
تعداد بازدید :10024

همه ما نیازمند سرور و شادمانی هستیم. سرور احساس خوبی است كه نیروی انسان را چند برابر می كند. انسان در موقع شادی فكر و ذهن آماده تری دارد و دارای انگیزه بیشتری است. سرور - و به طور كلی روحیه خوب - تأثیر زیادی در حفظ سلامت و بهبود بیماری ها دارد. ثابت شده است كه شادی و روحیه مثبت حتی می تواند در مداوای بیماری سرطان مؤثر باشد.

با نگاهی به دنیای امروز، متوجه می شویم که چقدر مردم خواهان شادی هستند و به دنبال راه هایی می گردند كه سبب سرور و آرامش درونشان شود. این راه ها بسیار متنوعند، از رو آوردن به هنر و طبیعت گرفته تا مراجعه به كتابهای روان شناسی و شركت در گروههای خنده درمانی و .... حتی در گرایش به انواع موسیقی های تند و عصیانگرانه نسل جدید، مستی جویی ها، مصرف مواد مخدر و قرصهای نشاط آور هم می توان ردپایی از عطش سیری ناپذیر انسانها برای سرور و آسودگی درونی یافت. اما به راستی چگونه می توان به سرور دست یافت؟

 

تصور كنید در خانه ای به هم ریخته زندگی می كنید. اتاقتان نامرتب است. هیچ چیز سر جای خودش قرار ندارد. نمی دانید چه كنید. برنامه و هدفی ندارید. از همه بدتر این كه اطرافیانتان هم چندان به شما اهمیت نمی دهند. اغلب به شما پرخاش می كنند. از كارهایتان ایراد می گیرند. كارها و تفریحات شخصیشان را به بودن با شما ترجیح می دهند و با وجودی كه در ظاهر در كنارتان هستند، ولی احساس تنهایی می كنید. در این وضعیت برای شاد بودن چه می كنید؟

 

تمام روز را در بیرون از خانه با دوستانتان می گذرانید و برای هم جك می گویید؟ به موسیقی گوش می دهید؟ تلویزیون تماشا می كنید؟ با كامپیوتر بازی می كنبد؟ یا كارهای دیگر؟ آیا این كارها می توانند باعث سرور و شادی عمیق و طولانی در شما شوند؟ یا... اتاقتان را مرتب می كنید، به كارهایتان سر و سامان می دهید، برنامه ای برای خودتان می ریزید و سعی می كنید روابط بهتر و دوستانه تری با سایر اعضاء خانواده بر قرار كنید؟

 

البته ممكن است همه این تغییرات - به خصوص در ارتباط با اعضاء خانواده تان - فقط به اختیار شما بستگی نداشته باشد، اما حتماً قبول دارید که تا زمانی كه محیط شما تغییر نكند، نظم و ترتیب و هماهنگی در آن برقرار نشود و ارتباطهای صمیمانه بین شما و اطرافیانتان به وجود نیاید، همه خوشیهای دیگر مثل جُك، موسیقی، تلویزیون و غیره موقتی هستند و وقتی به محیط واقعی زندگیتان برگردید، از بین می روند. طبیعت انسان خواهان هماهنگی، انسجام، تعلقات و روابط عمیق و محكم و صلح و دوستی است و بدون برخورداری از اینها نمی تواند شاد و مسرور باشد.

 

دنیای امروزمان مثل یك خانه بزرگ است که متأسفانه شباهت زیادی به خانه فرضی ما دارد و از هر جهت، چه از نظر ظاهری و چه از نظر روابط بین انسانها، به شدت به هم ریخته است. مردم شدیداً با هم بیگانه اند. آتش اختلافات شدید بین مردم از اقوام، ادیان، ملتها و نژادهای متفاوت، جنگهای خانمان سوز به بار آورده است. جنگها تنها بزرگترین و آشكارترین نمودهای اختلافات موجود در جهان ما هستند. قتل، ترور، تجاوز، دعواهای خیابانی، اختلافات خانوادگی، طلاق و... همگی نشان دهنده سردی و سوء تفاهم و بی اعتمادی در رفتار انسانها هستند. مسلم است كه در چنین محیطی دستیابی به سرور و آرامش عمیق و طولانی كاری دشوار و حتی غیر ممكن است.

 

غم و ناآرامی شدیدی كه در دنیای امروز به چشم می خورد، به خاطر آن است كه روابط میان افراد، گروهها، ملتها، اقوام و... دچار گسیختگی شده است. تا زمانی كه صلح و آشتی میان اقوام برقرار نشود و اختلافات میان افراد انسان به دوستی و محبت تبدیل نگردد، نه سرور و آسودگی و نه رفاه و پیشرفتی ممكن نخواهد بود. اگر خواهان سرور واقعی هستیم، باید دنیای خودمان، این خانه بزرگی كه همه با هم در آن زندگی می كنیم، را تغییر دهیم و در آن نظم، هماهنگی و روابط محكم تری برقرار سازیم.

 

دین بهایی که جدیدترین دین آسمانی است، درمان دردهای جهان امروز را در خود دارد. هدف و مقصد اساسی آن برقراری صلح و وحدت و پایان دادن به جنگها و اختلافات است. حضرت بهاءالله، پیامبر این آئین، بیش از یك قرن پیش فرموده اند: «اصلاح عالم و راحت امم ظاهر نشود مگر به اتحاد و اتفاق»*.  ایشان تعالیمی آورده و نظامی معرفی كرده اند كه نوع بشر را قادر می سازد بر اختلافات و تعصبات گذشته غلبه كند و روابط جدیدی بر اساس صلح و آشتی و تفاهم برقرار نماید.

 

در اندیشه بهایی تأكید زیادی بر سرور و شادمانی شده است: شادمانی ای كه از عمق وجود انسان برمی خیزد و سروری درونی كه به محیط بیرون و شرایط اطراف ما و به طور خلاصه به داشته ها و نداشته هایمان بستگی ندارد. یكی از توصیه های حضرت بهاءالله این است: «اِفرَح بِسُرُور قَلبكَ»** یعنی به شادی قلبت شاد باش. در عین حال تأكید شده است كه هیچ فردی، جدا از جامعه نمی تواند به پیشرفت و سعادت دست پیدا كند. خوشبختی و شادكامی هر كس بستگی به این دارد که چقدر برای خوشبختی و آسایش دیگران تلاش می کند. حضرت بهاءالله به همه انسانها سفارش می فرمایند: «باید از شما ظاهر شود آنچه سبب آسایش و راحت بیچارگان روزگار است».

 

با تلاشی كه هر فرد برای كمك به برقراری صلح و رفاه و آسایش دیگران انجام می دهد، محیطی بهتر، صلح آمیزتر و دوستانه تر فراهم می شود كه در آن آرامش و سرور پایدار امكان پذیر می گردد.

 

به امید صلح و شادمانی همیشگی برای همه انسانها

 

* وعده صلح جهانی

 

** کلمات مکنونه

 

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.
قاصدک  - من می توانم، همین است شادی |1386-6-24 07:02:58
سرور از مختصات، صفات واز ممیزات روح بشری
است. اگربخواهیم شادی را خارج از خویشتن
جستجو کنیم هرگز بدان نخواهیم رسید.
شادی
شاید خانه تکانی دل باشد از جمیع غبار
وکدوراتی که برآن نشسته است. در کل می توان گفت
شادی آنست که من خود و اهدافم را بشناسم و در
راه رسیدن به آنها تمام سعی و تلاشم را مبذول
دارم. آنگاه است که می توان با سرور خود آنرا
به دیگران نیز القاء کرد.
سپیدار  - در جهان فعلی . . . |1386-6-8 01:25:41
برای این که باور کنیم که شادی از درون ما ریشه
می گیرد باید سعی فراوان کنیم. چون در دنیای
حاضر تمام تبلیغات برعکس این را می گویند.
شادی را در مادی گرایی، خشونت، خود خواهی و
چیزیهایی نشان می دهند که هیچ کدام به صلح و
آرامش منتج نمی شود. تمام فیلمها، بازیها،
آهنگها و حتی اسباب بازی بچه ها پر از خشونت
است.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."