گزارشی از کنفرانس بين المللی ژنتيک انسانی چاپ
خواندنیها
سه شنبه, 16 آبان 1385 11:10
تعداد بازدید :6902

پنج شنبه 10 اوت 2006 - 19 مرداد 1385- همايون خيری - روزنامه نگار علمی از محل برگزاری همايش

کنگره بين المللی ژنتيک انسانی که با شرکت بيش از ششصد نفر از متخصصان تراز اول و گروهی از دانشجويان اين رشته از ششم اوت در بريزبن استراليا آغاز به کار کرده محلی برای تبادل مهمترين دستاوردهای پژوهشی در علم وراثت است.

يکی از مهمترين موضوعات اين همايش درمان نقائص ژنتيکی با استفاده از همانندسازی (کلونينگ) است که تا پيش از اين رتبه نخست تحقيقاتی در اين زمينه در اختيار محققان کره جنوبی بود اما با افشای جعلی بودن بخشی از تحقيقات پروفسور هوانگ در زمينه همانندسازی در سال 2005 اکنون نشانه ای از حضور پژوهشگران کره ای در اين همايش به چشم نمی خورد.

سخنران افتتاحيه همايش پروفسور جان برن رئيس مؤسسه ژنتيک انسانی بريتانيا بود که اکنون به عنوان يکی از پيشتازان درمان از طريق همانندسازی شناخته می شود.

او در سخنرانی خود بر نقش سلول های پايه (ساقه ای) در درمان بيماری های ژنتيکی تأکيد کرد هر چند که استفاده از اين روش را به پذيرش اصول اخلاقی مشروط دانست.

درمان ديابت و بيماری های وراثتی قلب با استفاده از رفع نقائص ژنتيکی يکی ديگر از مباحث مهم در اين کنگره به شمار می رود.

پروفسور ويلی بورک از دانشگاه واشنگتن که از جمله زنان پيشگام در تحقيقات بهداشت عمومی است و اکنون رياست انجمن ژنتيک انسانی آمريکا را به عهده دارد بر نقش تحقيقات ميان رشته ای در سه زمينه وراثت، محيط زيست و عوامل اجتماعی در ريشه يابی بيماری ها تأکيد کرد.

به عقيده پروفسور بورک تنها در سايه توسعه چنين تحقيقاتی می توان اميدوار بود که تصوير دقيق تری از بيماری ها در طول زمان و در ميان جوامع مختلف به دست آيد.

از جمله نتايج پژوهشی ارائه شده در اين کنگره می توان به تحقيقات جديد در شناسايی تلفات انسانی حاصل از فرو ريختن برج های تجارت جهانی در نيويورک و سونامی در اندونزی اشاره کرد.

پروفسور مايکل کانلی از دانشکده پزشکی دانشگاه اينديانا با اشاره به روش های جديد تشخيص آزمايشگاهی گفت اکنون می توان با تقريب بيش از 95 درصد با استفاده از دی ان اِی به دست آمده از يک سلول به ارتباط خويشاوندان با يکديگر پی برد و اين روش به ما کمک کرده است که شناسايی تلفات انسانی را با دقت بيشتری انجام دهيم، علاوه بر اين در حال حاضر بسياری از روش های جرم شناسی بر پايه تحليل دی ان اِی صورت می گيرد که منجر به ارائه تصوير دقيق تری از صحنه جرم می شود.

پروفسور پيتر هارپر از دانشگاه کارديف در انگلستان در سخنرانی خود به اين موضوع اشاره کرد که هنوز هيچکس نمی داند در دوران شوروی سابق چه تحقيقاتی در زمينه ژنتيک انسانی انجام شده است اما می توان با صراحت گفت که بخشی از آن کارها را بايد در رده تحقيقات بدنام ژنتيکی رده بندی کرد و اکنون بسياری از محققان رشته وراثت از آشکار شدن زوايای پنهان چنان تحقيقاتی در دوران شوروی سابق واهمه دارند.

او گفت با اين همه بايد همه آنچه در آن دوران رخ داده آشکار شود تا محققان بتوانند با عبرت گرفتن از گذشته در مسير صحيح گام بردارند.

نقش کشورهای در حال توسعه در تحقيقات ژنتيکی از جمله موضوعات مطرح در اين همايش است.

پروفسور هوزه ماريا کانتو از دانشگاه گوادالاخارای مکزيک که عضو کميته اخلاق در سازمان ژنوم انسانی نيز هست در سخنرانی خود گفت پژوهش ها در رشته ژنتيک چنان پرخرج است که عملأ بسياری از کشورهای جهان سوم قادر به دنبال کردن چنين تحقيقاتی در مقياس های جهانی نيستند. علاوه بر اين هزينه استفاده از حقوق مادی اکتشافات ژنتيکی نيز برای محققان کشورهای در حال توسعه بسيار زياد است و تنها چاره برای حل چنين معضلی اين است که محققان چنين کشورهايی با استفاده از حق دسترسی به اکتشافات و اختراعات علمی که توسط سازمان ملل نيز به رسميت شناخته شده است بتوانند به تحقيقات خود در رشته ژنتيک ادامه دهند.

به اعتقاد پروفسور کانتو اگر متخصصان ژنتيک در کشورهای در حال توسعه نتوانند ارتباط خود را با تحقيقات تراز اول جهانی حفظ کنند تمامی وعده های متخصصان علوم پزشکی برای مهار بيماری ها نقش بر آب خواهد شد.

کنگره بين المللی ژنتيک انسانی که در شهر بريزبن استراليا برگزار می شود تا روز جمعه يازدهم اوت به کار خود ادامه خواهد داد.

منبع

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.
ژنتیکی  - خودم |1387-7-9 06:56:06
ناامیدکننده بود برای ایران

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."