آغاز سال تحصیلی جدید؛ برخی سوالات و نگرانی ها چاپ
نوشته شده توسط BBCPERSIAN.COM   
چهارشنبه, 17 آبان 1385 12:58
تعداد بازدید :6030

جمعه 22 سپتامبر 2006 - 31 شهریور 1385 -  ریم زهدی - روزنامه نگار مسایل اجتماعی-BBCPERSIAN.COM

در حاليکه پزشکان و متخصصان ايرانی هر بار به هنگام افزايش گازهای آلاينده و آلودگی هوا، کودکان را از بيرون رفتن از خانه منع می کنند، دانش آموزان ايرانی پايتخت ايران امسال مجبورند در شرايط هوايی نا سالم سال تحصيلی جديد را آغاز کنند.

بر اساس پيش بينی شرکت کنترل کيفيت هوا، ممکن است آلودگی شديد هوا موجب تعطيلی مدارس در روزهای آغازين مهر ماه شود. در آستانه آغاز مدارس، والدين دانش آموزان شهرهای بزرگ ايران به ويژه تهران، به شدت نگران ابتلای آنها به انواع بيماری های ناشی از آلودگی هوا هستند.

آمار رسمی که درباره شمار قربانبان آلودگی هوا، از سوی مسئولان اعلام می شود، بر اين نگرانيها می افزايد.

گزارش راديويی در مورد بازگشايی مدارس - جام جهان نما

مدارس؛ تعطيلی يا بازگشايی

فتح الله امامی، مجری طرح جامع کاهش آلودگی هوای تهران، به تازگی اعلام کرده، بر اساس آمار موجود، دو نوع از آلاينده های موجود در هوای تهران به تنهايی موجب مرگ ۲۷ نفر در هر روز شده اند.

از آنجاييکه هر روز ۱۲۰۰ خودرو به خودروهای شهر تهران اضافه می شود، کارشناسان معتقدند، اين رقم در سال جاری افزايش می يابد.

هر سال در روزهای پايانی شهريور ماه به دليل ازدياد مسافرتهای برون شهری و روزهای آغاز ماه مهر به دليل افزايش مسافرتهای درون شهری و شروع به کار سرويسهای مدارس، آلودگی هوا در تهران و ساير شهرهای بزرگ ايران به شدت افزايش می يابد.

شدت آلودگی اين روزها تا حدی است که آقای بسطامی، مسئول روابط عمومی شرکت کنترل کيفيت هوا اعلام کرده که اگر روند کنونی ادامه پيدا کند، مقام های ايرانی ممکن است ناچار شوند در روزهای اول سال تحصيلی جديد که از اول مهر ماه (۲۳ سپتامبر) آغاز می شود، مدارس تهران را تعطيل کنند.

ورزش ؛ نشاط و سلامتی يا...

به هر حال مدارس، امسال چه در آغاز راه تعطيل شوند چه نشوند، آلودگی هوا چه در اين ايام خاص شديدتر بشود چه نشود، مشکل آلودگی در تهران و شهرهای بزرگ به قوت خود باقيست. کارشناسان می گويند، تنفس هوای پاک و سالم ديگر به اين آسانيها ميسر نيست مگر به مدد برنامه ريزيهای اجرايی، آن هم بدون فوت وقت.

پروين شاه آبادی مادری که فرزندش امسال به کلاس اول دبستان می رود، ضمن ابراز نگرانی از وضعيت هوای تهران می گويد: از ما که گذشت، اما چرا کسی برای اين بچه ها که هر روز در اين هوای آلوده تنفس می کنند فکری نمی کند؟ با وجود انواع گرفتاری ها، هر شب با خيال ناراحت و با اين فکر که هوای آلوده چه بر سر دستگاه تنفسی و قلب پسرم می آورد به خواب می روم.

حسن ارگانی، پزشک متخصص بيماری های داخلی درباره ورزش کردن بچه ها در هوای آلوده می گويد: از آنجاييکه ريه کودکان وسالمندان به مراتب آسيب پذيرتر از ساير افراد است، تحرک و ورزش در اين هوا برای بچه ها بسيار مضر است.

به گفته او، هوای آلوده علاوه بر ايجاد بيماری هايی مانند آسم آلرژيک، باعث می شود، کودکان نسبت به ابتلا به عفونتهای ويروسی از جمله سرماخوردگی، مستعد شوند.

اين در حاليست که وزير آموزش و پرورش ايران، از احتمال افزايش ساعات کلاس ورزش دانش آموزان خبر داده است.

راهکار تازه

يکی از راهکارهای پيشنهادی آقای بسطامی برای حل بحران آلودگی هوا، در روزهای اول ماه مهر زمان‌ بندی شروع به کار مدرسه هاست، بدين معنی که هفته اول دبستانی ‌ها، هفته دوم راهنمايی ‌ها، هفته سوم دبيرستانی ‌ها سرکلاس بروند.

اما به نظر می رسد راهکارهای مختلف برای مبارزه با ابن بحران همواره در حد مباحث نظری باقی مانده اند چرا که بر اساس گزارشهايی که از ايران می رسد، دست اندر کاران و مقامات مسوول،هنوز موفق نشده اند در اين راه گام موثری بردارند.

زنگ مدرسه

در همين حال، دولت ايران ساعت آغاز به کار مدارس را بالاخره در آستانه شروع سال جديد تحصيلی اعلام کرد. ساعات آغاز به کار مدارس که ۵/۷ صبح و شروع ادارات که ۸ صبح است، به گونه ای تعيين شده که کارمندان دولت برای رساندن فرزندانشان به مدارس و حاضر شدن در محل کار خود دچار مشکل نشوند.

تصميم گيرندگان می گويند، در تعيين اين ساعات، اساس را بر کاهش بار ترافيک و صرفه جويی در مصرف انرژی گذاشته اند.

اين در حاليست که برخی کارشناسان معتقدند، وقتی طرح هايی چون زوج و فرد کردن خودروها، به قدر لازم موثر نبوده، اين اقدام هم به احتمالا تاثير لازم را نخواهد داشت.

علی رسول زاده، کارشناس امور ترافيک در اين باره می گويد، بعيد است نيم ساعت فاصله بين ساعت آغاز به کار مدارس و ادارات، دردی را دوا کند. به گفته آقای رسول زاده، افزايش بار ترافيک و در نتيجه آلودگی هوا، به هنگام آغار سال تحصيلی معضلی است که به اين سادگی ها حل نمی شود.

با اين حال ، با توجه عدم تغيير ساعت رسمی ايران از يک سو و تغيير ساعت آغاز به کار مدارس درنيمه دوم سال تحصيلی گذشته از سوی ديگر، اين که آيا در نيمه دوم سال تحصيلی جديد نيز ساعت شروع مدرسه ها تغيير می کند يا خير ، سوالی است که هنوز از سوی مراجع پاسخ داده نشده است.

به نظر می رسد، تصميم دولت آقای احمدی نژاد، مبنی بر عدم تغيير ساعت رسمی ايران برای اولين بار در ۱۵ سال اخير، بر اين عدم انسجام و تصميم گيری های دير هنگام بی تاثير نبوده است.

مجتبی حسن زاده، کارشناس ارشد امور اجتماعی در اين باره می گويد، جلو و عقب کشيدن ساعت رسمی ايران همپای بسياری ديگر از کشورهای جهان به فرا خور فصل، نظم نامحسوسی به ارتباطات و فعاليت های روزانه مردم می داد.

محل بحث و اختلاف

آنگونه که از اخبار و اظهار نظر کارشناسان بر می آيد، برخلاف امسال، در سالهای گذشته که ساعت در هر سال دو نوبت، يک بار به جلو يک بار به عقب کشيده می شد، موضوع تعيين ساعت کاری مدارس و اداره ها و بانکها محل بحث و اختلاف نبود.

آنچه در سالهای اخير مدام تکرار شده بی اينکه محل بحث و اختلاف باشد؛ موضوع آلودگی شديد هواست که هرساله در چند موعد خاص ازجمله فصل آغاز مدارس ،به موضوع مشترک همه رسانه های خبری ايران تبديل می شود.

در اين مورد همه دست اندر کاران هم عقيده اند. همگی معتقدند هوا آلوده است اما اينکه چه بايد کرد و چه نبايد، موضوع ديگريست که بر اساس اخبار و گزارشهای موجود، آن هم محل بحث و اختلاف است.

منبع

 

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."