مجلس ايران طرح لباس ملی را تصويب کرد چاپ
خواندنیها
سه شنبه, 30 آبان 1385 11:48
تعداد بازدید :6772

 سه شنبه 24 اکتبر 2006 - 02 آبان 1385

مجلس ايران طرح "ساماندهی مد و لباس" را تصويب و همه دستگاه های دولتی را موظف کرده است برای کارمندان خود امکان تهيه لباس های منطبق با الگوهای ايرانی - اسلامی را فراهم کنند.
بررسی اين طرح يازده ماده ای از اواسط مهرماه سال جاری آغاز و تا روز دوشنبه (اول آبان) هشت ماده آن تصويب شده بود. روز گذشته نمايندگان مجلس شورای اسلامی با تصويب سه ماده باقی مانده، اين طرح را به تصويب نهايی رساندند.

اکنون اين طرح برای اجرا بايد به تائيد شورای نگهبان برسد.

بر اساس ماده 9 اين طرح تمامی دستگاه های دولتی در ايران موظفند از بودجه سنواتی رديف های خدماتی - رفاهی خود برای ترغيب تقاضای پارچه و آنچه لباس ايرانی - اسلامی خوانده شده، تسهيلات خريد لباس های مذکور را در اختيار کارکنان خود قرار دهند.

بنابر ماده 10 طرح ساماندهی لباس و مد، وزارتخانه های علوم، تحقيقات و فناوری و فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز موظف شده اند از تحقيقات و رساله های تخصصی مرتبط با اين طرح حمايت کنند.

گزارش راديويی در مورد طرح ساماندهی لباس - جام جهان نما

طبق ماده يازده اين طرح، آيين نامه اجرايی اين قانون بايد توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنين وزرات بازرگانی تهيه و بعد از آن به تصويب هيئت وزيران برسد.

کليات طرح ساماندهی مد و لباس در روز 24 ارديبهشت (14 مه) به تصويب نمايندگان مجلس شورای اسلامی رسيده بود.

پيشتر كميسيون فرهنگی كليات اين طرح را در ششم شهريورما سال 1384 تصويب کرده بود، اما كميسيون‌های امنيت ملی و سياست خارجی و برنامه و بودجه و محاسبات كليات اين طرح را رد كرده بودند.

در حالی که کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی در آن زمان دليل مخالفت خود را اعلام نکرده بود برخی از نمايندگان مجلس از جمله گفته بودند که قانونی کردن چنين طرحی منجر به تعطيلی بسياری از خطوط توليد لباس و مد خواهد شد به فرايندی ده ‬ساله نياز دارد تا مردم در برابر آن مقاومت نکنند.

اکنون در صورت تاييد مصوبه مجلس توسط شورای نگهبان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مكلف خواهد شد برای اجرای آن كميته‌ ای متشكل از يک نماينده تام الاختيار از هر كدام از وزارتخانه‌های فرهنگ و ارشاد اسلامی، بازرگانی و صنايع و معادن و سازمان های صدا و سيما، مديريت و برنامه ريزی و يک نماينده از كميسيون فرهنگی مجلس تشكيل دهد.

اين كميته به منظور آنچه "حفظ و تقويت فرهنگ و هويت ايرانی - اسلامی، ارج نهادن، تثبيت و ترويج الگوهای پوشش ملی، هدايت بازار توليد و عرضه البسه و پوشاک براساس طرح ها و الگوهای داخلی و درجهت ترغيب عموم مردم به پرهيز از انتخاب و مصرف الگوهای بيگانه و غير مانوس با فرهنگ و هويت ايرانی" خوانده شده است، تشكيل می شود.

همچنين در ماده دوم اين طرح ، وزارت ارشاد و صدا و سيما "مكلفند درجهت ترويج نمادها و الگوهای پارچه و لباس ايرانی و بومی مناطق مختلف ايران و نمادها و الگوهای مورد تاييد كميته ياد شده را تشويق و ترغيب و تبليغ كنند و در جهت پرهيز از تبليغ الگوهای مغاير با فرهنگ ايرانی - اسلامی اهتمام جدی بورزند."

اين طرح، تبليغ الگوهای لباس را که مغاير با فرهنگ ايرانی اسلامی شناخته شوند به هر نحوی ممنوع می کند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سيما را ملزم می سازد الگوهای مورد تأييد را ترغيب و تبليغ کنند.

اين در حالی است که سال گذشته عماد افروغ رئيس کميسيون فرهنگی مجلس اعلام کرده بود که طرح ساماندهی مد و لباس اجباری نيست و رويکرد ترغيبی و حمايتی دارد و خارج از تصديگری دولت است.

شيوه پوشش مردم در ايران همواره يکی از دغدغه های حکومت ها بوده است.

منبع

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."