ممانعت از ثبت نام دانشجویان چاپ
سه شنبه, 16 آبان 1385 14:04
تعداد بازدید :6691

چهارشنبه 27 سپتامبر 2006 - 05 مهر 1385 -BBCPERSIAN.COM

ممانعت از ثبت نام دانشجویان در برخی از دانشگاه های ایران

با آغاز سال تحصیلی در دانشگاه های ایران، برخی از دانشجویان از عدم ثبت نام خود توسط گزینش به دلیل فعالیت های سیاسی خبر داده اند.

این دانشجویان که گفته می شود تعداد آنها بین شصت تا صد و چهل نفر است، اغلب از میان پذیرفته شدگان دوره کارشناسی ارشد(فوق لیسانس) دانشگاه های دولتی هستند که پس از مراجعه برای ثبت نام در دانشگاه مربوطه با مانع روبرو شده اند.

گفته می شود این دانشجویان توسط هیات گزینش به سه دسته تقسیم شده اند:

یک ستاره ای ها: این گروه از نظر گزینش مشکل کمتری داشته و اغلب با اخذ تعهدی مبنی برعدم فعالیت های سیاسی "نامطلوب" موفق به حضور در دانشگاه شده اند.

دو ستاره ای ها: این پذیرفته شدگان باید موانع بیشتری را پشت سر بگذارند و برخی از گزارشها حاکی از استعلام از وزارت اطلاعات در باره وضعیت سیاسی آنها بوده است، با این حال شماری از این دانشجویان نیزقطعا یا موقتا به سر کلاس های خود رفته اند.

سه ستاره ای ها: گفته می شود این دسته کسانی بوده اند که با وجود کسب رتبه علمی از ورود آنها به دانشگاه توسط گزینش جلوگیری به عمل آمده است.

در حالی که رسانه ها، تشکلات دانشجویی و نمایندگان مجلس در ایران در روزهای اخیر نسبت به این موضوع واکنش نشان داده اند، آقای زاهدی وزیر علوم، تحقیقات و فن آوری در مصاحبه با خبرنگاران در مجلس، پذیرفته نشدن برخی از دانشجویان کارشناسی ارشد در دانشگاه ها و وجود دانشجویان"ستاره دار" را به کلی تکذیب کرده و خواستار برخورد با "رسانه هایی که این دروغ را شایع کردند" شد.

آقای زاهدی در این باره تصریح کرد: "این اظهارات از آن دروغ های محض و کذب هایی است که متاسفانه برخی از رسانه ها به آن دامن می زنند و من از این رسانه ها گلایه جدی دارم که چرا به دروغ پردازی متوسل می شوند."

آقای زاهدی در جمع خبرنگاران همچنین تاکید کرد که در سال تحصیلی جاری وزارتخانه ذیربط "تساهل و تسامح" بیشتری در دانشگاه ها به کار برده است.

در حالی که وزیرعلوم این موضوع را تکذیب کرده و ناشی از" دروغ پردازی" رسانه ها خواند، آقای مرتضی نوربخش رئیس دبیرخانه هیات مرکزی گزینش این وزارتخانه از پیگیری برای حل شدن مشکل اغلب "دانشجویان ستاره دار" خبر داده است.

آقای نوربخش در مصاحبه با روزنامه اعتماد ملی گفته است که این موضوع اتفاق جدیدی نیست و هر سال صلاحیت دانشجویان از"نگاه عمومی" نیز سنجیده می شود.

در حالی که گفته می شود در بین پذیرفته شدگان ورودی سال تحصیلی جاری فعالان سیاسی دانشجو از دیدگاه های مختلف از چپ گرا گرفته تا جمهوری خواه و یا وابسته به انجمن اسلامی و تحکیم وحدت دیده می شود یا از اعضای تحریریه نشریات دانشجویی بوده اند، دبیر هیات مرکزی گزینش فعالیت سیاسی آنها را تنها دلیل بروز مشکل برای ثبت نام در مقطع کارشناسی ارشد نمی داند و معتقد است فعالیت های "خلاف عرف و ضوابط دانشگاه" از دلایل این امر بوده است وی به عنوان نمونه از اعتراض دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف به تدفین"شهدای گمنام" در این دانشگاه به عنوان موردی از فعالیت خلاف ضوابط دانشگاه یاد می کند.

در حالی که موضوع عدم ثبت نام از برخی از پذیرفته شدگان دانشگاه ها همچنان در رسانه ها و افکار عمومی مورد بحث قرار دارد، برخی از دانشجویان در کنار مراجعه به نهادهایی چون کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی دست به کار دادخواهی نیز شده اند.

محمد علی دادخواه معتقد است این اقدام مخالف اصول حقوق بشر وقانون اساسی است

محمد علی دادخواه که وکالت هفده نفر از دانشجویان "ستاره دار" کارشناسی ارشد را برعهده دارد به سایت فارسی بی بی سی گفت:" این اقدام برخلاف قانون اساسی، اعلامیه حقوق بشر و میثاق های بین المللی است" وی اظهار امیدواری کرد که مشکل این دانشجویان در همین مرحله حل شود.

گفتگو با آقای دادخواه در باره دانشجویان ستاره دار را بشنوید


آقای دادخواه معتقد است که حمایت افکار عمومی از دانشجویان بازمانده از تحصیل سبب موفقیت آنها خواهد شد.

در همین حال برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن اعتراض به روند گزینش فعلی آن را سبب افزایش فرار مغزها ازایران دانسته اند.

شهریار مشیری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هفتم که خواستار پاسخگویی وزیر علوم به این موضوع شده است، گفت که با تعدادی از دانشجویان بازمانده از تحصیل دیدار کرده و این دانشجویان به وی گفته اند وقتی برای ثبت نام به آموزش دانشگاه مراجعه کرده اند، مسئولین آموزش به آنها گفته اند: "صلاحیت شما توسط وزارت اطلاعات رد شده است وبه گزینش وزارت علوم مراجعه کنید."

آقای مشیری ضمن انتقاد از وزیر علوم به دلیل تکذیب وجود دانشجویان ستاره دار، وی را به دروغگویی متهم کرد وگفت: "وزارت علوم سعی در فعال کردن گزینش دارد."

برخی ازفعالان دانشجویی نیزبرهمین باورند که روند فعالیت گزینش در سال تحصیلی جاری نشانگر تشدید فضای سخت گیرانه در محیط دانشگاه ها است.

آنها از بازنشسته کردن اجباری و یا ممانعت از تدریس برخی از اساتید محبوب دانشگاه ها به عنوان یکی از اولین گام ها در این زمینه یاد می کنند.

در حالی که در حال حاضر تعدادی از دانشجویان به دلیل فعالیت های سیاسی در زندان هستند، برخورد های شدیدتری با فعالیت های سیاسی و فرهنگی دانشجویان و یا نشریات دانشجویی صورت می گیرد.

پیمان عارف یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد دانشگاه تهران که سال گذشته به حکم گزینش از دانشگاه اخراج شد از این دسته از دانشجویان است.

وی به سایت فارسی بی بی سی گفت که ازسال گذشته اخراج دانشجویان از دانشگاه ها به دلیل فعالیت های سیاسی آغاز شده است.

گفتگو با پیمان عارف فعال دانشجویی در باره وضعیت جاری دانشجویان را بشنوید

وی می گوید تشدید فشار بر دانشجویان برای ممانعت از فعالیت سیاسی و احیای گارد دانشگاه سبب شده است تا فضای دانشگاه "امنیتی" شود.

اخراج برخی از دانشجویان از دانشگاه در بهار گذشته موجب شکل گیری اجتماعات اعتراضی دانشجویان در دانشگاه ها شد ولی این اعتراضات به جایی نرسید و دانشجویان اخراجی از ادامه تحصیل بازماندند.

با این وجود وزارت علوم ایران می گوید که مشکل دانشجویان ستاره دار برای ادامه تحصیل حل خواهد شد.

در همین حال آن چنان که از سخنان آقای نوربخش برمی آید، دانشجویانی که همچنان برای ورود به دانشگاه با وجود سپردن تعهد مشکل دارند با مانع کمیته های انضباطی دانشگاه ها به دلیل فعالیت های قبلی خود در دانشگاه روبرو هستند.

منبع

 

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.
يك مسلمان |1387-6-28 06:30:20
متاسفم
لیلا  - تاسف |1386-6-27 10:47:52
یاد اظهار نظر دکتر شریعتی افتادم که در ستایش
شهدای 16 آذر گفته بود این سه شهید نخواستند به
محض اتمام تحصیل از پشت میز دانشگاه به پشت
پاچال بازار بروند. مثل اینکه ما باید چون بز
اخفش فقط سرتکان دهیم و فرمانبردار باشیم
وگرنه از ابتدایی ترین و مقدس ترین حق خود "
تحصیل علم " محرومیم . اطلبوالعلم من مهد الی
اللحد

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."