بررسي نقش اسلام در مبارزه با ايدز چاپ
جمعه, 18 خرداد 1386 05:51
تعداد بازدید :6102

همایش بین المللی "نقش چهره های مذهبی مسلمانان آسیای مرکزی در مقابله با ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز و همکاریهای منطقه ای در این زمینه" که روز دوشنبه، 4 دسامبر، در شهر دوشنبه برگزار شده است، با تصویب قطعنامه ای به کار خود پایان داد.

نمایندگان روحانیان کشورهای آسیای مرکزی و نهادهای دولتی افکار بشردوستانه اسلام را همچون وسیله ای برای مبارزه علیه گسترش ویروس اچ آی وی ارزیابی کرده و بر تقویت فعالیت مشترک در این زمینه تاکید کرده اند.

این همایش به ابتکار برنامه نظارت بر ایدز در آسیای مرکزی در حالی برگزار شده است که به گفته مسئولان برنامه اخیرا توجه جوانان به اجرای احکام شریعت اسلام در قلمرو کشورهای منطقه افزایش یافته و این قشر جامعه هر چه زیادتر در مساجد حضور پیدا می کنند.

به این دلیل تبلک میمنعلی یف، رئیس اجرای برنامه نظارت بر ایدز در آسیای مرکزی سهم نمایندگان دین اسلام را در جلوگیری از گسترش ویروس اچ آی وی در میان جوانان این منطقه مهم ارزیابی کرد.

افزون بر این لاما یوسور، یاور مفتی مسلمانان قرقیزستان عملکرد بر اساس احکام شریعت اسلام را عامل جلوگیری از هر گونه روند نامطلوب برای بشریت، بویژه برای سلامت انسانها می داند.

او گفت: "در قانون شریعت اسلام دقیق فرموده شده که هر آن چه ممنوع اعلام شده است، حرام محسوب می شود. اگر جامعه ما کلیه قوانین شریعت اسلامی را رعایت می کرد، پس امروز مشکلات مربوط به ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز مطرح نبود."

اما با آن که احکام اسلام الگویی در جهت جلوگیری از گسترش ویروس اچ آی وی ارزیابی می شود ولی حاجی یحیا عبدالله زاده، امام مسجدی در شمال قزاقستان بر این نظر است که حالا کلیه شرایط برای نمایندگان مذهبی در کشورهای آسیای مرکزی در زمینه انجام تبلیغات برای جلوگیری از بیماری ایدز نشده است.

او می گويد: "حالا شرایط برای تبلیغات نمایندگان دین اسلام در جامعه فراهم نیست. اما ما در نماز جماعت روی ویروس اچ آی وی و پیامدهای نامطلوب آن تاکید می کنیم. ما نمایندگان نهادهای دینی قزاقستان در دانشگاهها و مدارس نیز حضور پیدا می کنیم و گزارشهایی را در این باره برای دانشجویان و دانش آموزان ارائه می دهیم."

با این همه، برخی از کارشناسان معتقدند که کلیه شخصیتهای مذهبی درباره ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز و پیامدهای نامطلوب آن اطلاعات کافی ندارند.

اما حسام الدین آشنا، کارشناس بین المللی از ایران برگزاری همایشهای مختلف با حضور نمایندگان گروههای مختلف جامعه کشورهای منطقه و همکاری روحانیان با نهادهای ذیربط دولتی را عامل موثر در زمینه جلوگیری از گسترش ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز می داند.

به گفته آقای آشنا: "این گونه همایشها امکان می دهد تا دانش پزشکی روحانیان افزایش پیدا کند و آنها می توانند در میان جامعه بیشتر و بهتر در باره ویروس اچ آی وی و عواقب آن سخن بگویند. امروز در ایران همکاری میان نمایندگان دین و نهادهای ذیرط دولتی خوب به راه مانده شده است و این امر باعث شده که در جهت جلوگیری از ابتلا به ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز به موفقیتهایی دست یابند."

این در حالی است که با وجود نقش شخصیتهای مذهبی در امر جلوگیری از گسترش ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز، موارد ابتلا به ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز در ایران در حال افزایش بوده است.

طبق آمار رسمی حالا در ایران حدود 14 هزار مبتلای ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز ثبت نام شده اند. ولی گفته می شود افراد ثبت نام نشده در این کشور حدود 100 هزار نفر را تشکیل می دهند.

در همین حال، طبق گزارش برنامه نظارت بر ایدز در آسیای مرکزی شماره رسمی مبتلایان ویروس اچ آی وی در ایم منطقه به 15 هزار نفر می رسد.

اعتیاد تزریقی و استفاده از سوزن مشترک، علاقه جنسی و انتقال فراورده های خونی از یک بیمار به بیمار دیگر از عوامل گسترش ویروس اچ آی وی و بیماری ایدز در کشورهای آسیای مرکزی عنوان شده است.

ضمنا، برنامه نظارت بر ایدز در کشورهای آسیای مرکزی یک نهاد وابسته به برنامه توسعه سازمان ملل متحد بوده در قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان اجرا می شود.

هزینه اجرای این برنامه 27 میلیون دلار آمریکایی بوده و برای پنج سال آینده در نظر گرفته شده است.

 

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."