از ديگر رسانه ها: 'ايران، خط مقدم ديگری... چاپ
خواندنیها
جمعه, 19 آبان 1385 08:57
تعداد بازدید :6753
از ديگر رسانه ها: 'ايران، خط مقدم ديگری در جبهه خاورميانه'

روزنامه 'کريستين ساينس مانيتور' در يکی از سرمقالات امروز( 29 دسامبر) خود ايران را 'خط مقدم ديگری در جبهه خاورميانه' لقب داده است و می نويسد جوانان نا آرام ايرانی هم حقوق بشر می خواهند وهم شغل.

به نوشته اين روزنامه در حالی که در کشور همسايه ايران، شورشيان عراقی در پی آنند مردم را از دسترسی به دمکراسی باز دارند ، در ايران تلاش برای نيل به دمکراسی تا حد زيادی با بی توجهی اروپايی ها و آمريکا روبرو شده است.

کريستين ساينس مانيتور می نويسد جوانان ايرانی، که بيش از نيمی از جمعيت کشورشان را تشکيل می دهند و از موج عظيم بيکاری در عذابند، حدود يک دهه است که در پی اصلاحات سياسی و اجتماعی به سبک غرب اند ولی در چند مدت اخير، به ويژه در يک سال اخير، به تدريج زمينه را به روحانيون محافظه کار حاکم وانهاده اند و اکنون به کمک "نامريی بين المللی" احتياج دارند.

به اعتقاد کريستين ساينس مانيتور، غرب در آينده نزديک فرصتی مناسب برای ياری رساندن به اين جوانان در اختيار دارد. از روز ۱۲ ژانويه (۲۳ دی ماه) دور جديد گفتگوهای ايران با سه کشور اصلی اتحاديه اروپا آغاز می شود. هدف از اين مذاکرات، به نوشته کريستين ساينس مانيتور، انجام معامله ای بزرگ است: ايران در ازای دريافت يک رشته امتيازات اقتصادی ضمانت خواهد داد که از برنامه های اتمی خود برای ساخت سلاح های اتمی استفاده نخواهد کرد.

"بشکه باروت زير سر روحانيون"

کريستين ساينس مانيتور پرسيده است که اصولا روحانيون حاکم بر ايران چه نيازی به اين گفتگوها دارند و سپس اين جواب را اين گونه پاسخ داده است: " آنها می دانند که اگر بخواهند مانع تبديل نا آرامی جوانان به شورشی بزرگ شوند بايد فرصت های شغلی بيافرينند. همين هدف است که به روحانيون ايران انگيزه می دهد به همکاری اتمی با اروپا متمايل باشند."

کريستين ساينس مانيتور در ادامه نوشته است "غرب نبايد با توجه به نگرانی های بجايی که از بلندپروازی های اتمی ايران دارد صرفا با چند ضمانتی که از ايران در اين زمينه می گيرد، بازارهای خود را بر روی اين کشور بگشايد و امتيازات ديگری هم به آن واگذار کند. بايد موضوعی بنيادی تر در اينجا مورد توجه قرار گيرد و آن کارنامه حقوق بشر ايران است."

" نظامی که با تفسيری خودکامانه از قانون و محدود ساختن آزادی های مدنی مردمش، آن گاه که اين آزادی ها با برنامه های خودش تضاد دارد، بر مردم حکم براند، به احتمال همکار سياسی قابل اعتمادی برای غرب نخواهد بود. يک دليل هم برای اثبات اين حرف عدم پايبندی ايران به قول و قرارهای اتمی خود است."

"بهبود حقوق بشربايد بخش مهم هر گونه معامله با ايران باشد"

به نوشته کريستين ساينس مانيتور سه کشور اصلی اتحاديه اروپا در مذاکراتی که با ايران در پيش دارند بايد قاطعانه براين امر پافشاری کنند که بهبود حقوق بشر و تأمين آزادی های اساسی در ايران، بخش مهمی از هر گونه معامله ای خواهد بود که قرار است در پايان اين گفتگوها شکل بگيرد.

کريستين ساينس مانيتور آورده است:" جنبش دمکراسی خواهی در ايران به مقطع حساسی رسيده است. اکنون ربع قرن است که انقلاب سال ۱۹۷۹ نظامی تحت سلطه روحانيون را با دمکراسی محدود جايگزين رژيمی سکولار و خودکامه کرده است. در نظام جديد همه چيز به موافقت روحانيون حاکم انتصابی منوط بوده و خواهد بود."

کريستين ساينس مانيتور در ادامه به انتخاب محمد خاتمی در سال19۹۷(۱۳۷۶) اشاره کرده و پيروزی وی را در انتخابات نتيجه نا اميدی بسياری از مردم ايران از امکان تحميل نظامی دينی بر چهارچوب دمکراسی خوانده است.

به نوشته کريستين ساينس مانيتور روحانيون حاکم که از انتخاب شدن آقای خاتمی غافلگير شده بودند بسرعت سرکوبی مطبوعات را آغاز کردند و مانع رسيدن سياستمداران اصلاح طلب به مقامهای دولتی شدند.

اين سرکوبی ها، به اعتبار نظر نويسنده سرمقاله کريستين ساينس مانيتور، در ماههای اخير شدت پيدا کرده است به گونه ای که مجمع عمومی سازمان ملل متحد نيز چندی پيش با صدور قطعنامه ای به انتقاد از کارنامه حقوق بشر ايران پرداخت.

نتيجه اعمال فشار از سوی اتحاديه اروپا

کريستين ساينس مانيتور در پايان نوشته است: " بر اساس اعلاميه گروه نظارت بر حقوق بشر، در پاييز امسال نيز دهها نفر از خبرنگاران و فعالان ايرانی در بازداشتگاهی محرمانه شکنجه و در سلول انفرادی نگهداری شدند. چندی پيش نيز دو زن به اتهام زنا به مجازات مرگ محکوم شدند، يکی از آنها به دار آويخته شد اما ديگری که قرار بود سنگسار شود، پس از اعتراض گروههای حقوق بشر اعدامش متوقف شد."

"سنگسار روش قانونی مجازات زناکاران در ايران است ولی از سال ۲۰۰۲ به ندرت در مورد کسی اجرا شده است. بسياری معتقدند که اين تغيير نتيجه اعمال فشار از سوی اتحاديه اروپا بوده که در گفتگوهای تجاری اش با ايران بر حقوق بشر تأکيد کرده است."

منبع

 

افزودن جدید
نوشتن نظر
نام:
ایمیل:
 
عنوان:
قالب نوشته:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:angry::0:confused::cheer:B):evil::silly::dry::lol::kiss::D:pinch:
:(:shock::X:side::):P:unsure::woohoo::huh::whistle:;):s
:!::?::idea::arrow:
 
کد آنتی اسپم نمایش داده شده در عکس را وارد کنید.

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."